vegetariskt

På Lilla Bjers ägor finns en kokgrop som dateras till bronsåldern, så att paret Hoas förr eller senare skulle starta restaurang var ingen högoddsare. Dessutom odlas över 200 olika grödor, alla ekologiskt, här så kockarna Jonas Karlsson och Jonathan Kasche har rätt härliga råvaror att jobba med i sitt kök.

Läs mer

Vi gillar utflyktsmål med möjligheter – att både äta, shoppa och käka ögongodis i form av fina miljöer är en perfekt mix i våra ögon. Här tillbringar vi flera timmar med att äta på Leva kök och bageri, utforska (och drömma om egna hus från) Leva husfabrik och botanisera i den mysiga gårdsbutiken.

Läs mer

Vi ser verkligen till att unna oss underbara galetter på Crêperie & logi tillsammans med vänner sena sommarkvällar. Får ni plats på den charmiga balkongen med utsikt över Visbys hustak kan ni dricka ljuvlig cider och se solen gå ner – det är Visbycharmen upphöjt till fyratusen. Helt enkelt alldeles, alldeles underbart!

Läs mer

Det lilla mysiga kaféet Ett rum för resande ligger mitt i centrala Visby, lagom avsides för att ofta kunna erbjuda plats på den soliga uteserveringen när lunchställena kring Stora torget är knökfulla. Vi åt en alldeles ljuvlig och fint upplagd pasta gjord med kärlek. Hit kommer vi definitivt att bege oss även under lågsäsongen!

Läs mer

Körsbärsgården är granne med Hoburgsgubben, nästan allra längst ner på sydspetsen av ön, och utsikten är inte att leka med. Här finns både trädgård, konsthall, kafé, butik och skulpturpark. Vi älskar konsthallen, det är så vacker arkitektur här och lugnet är så påtagligt att axlarna trillar ner flera centimeter.

Läs mer

Om "pensionatkänsla" är ett ord så stämmer det på pricken in på Gula hönan. Favoritsysslan är att läsa en bok på den mysiga verandan, helst i sällskap av familjens katt. Blir det för varmt tar vi en lemonad i trädgårdens skugga, och blir vi rastlösa lånar vi pensionatets cyklar och drar till stranden.

Läs mer

I denna kalkstenslada från 1800-talet serveras belgiska våfflor, som blir en perfekt, lätt lunch om du satsar på matvåfflorna med till exempel skagenröra, rökt skinka och västerbottenscrème eller chèvre, honung och valnötter. Sen är det upp till dig om du kan motstå att avrunda med en dessertvåffla (vi kan det inte).

Läs mer