Amarillo är en gömd pärla mitt i Visby som snabbt blivit en favorit bland gotlänningarna själva. Det är enkelt att gilla Amarillo, personalen är genuint trevlig och de enkla men välkomponerade smårätterna från världens alla hörn är inte bara kombinerbara i all oändlighet (okej, lite överdrivet kanske, men nästan!) utan också så pass rimligt prissatta att man har råd att testa sig fram till sin egen favoritkombo.

Vi beställer helst in en kall öl till maten, antingen våra personliga favoriter eller så testar vi något nytt som matchar beställningen på rekommendation av den kunniga personalen. För här finns en gedigen ölmeny framtagen just för att förhöja smakerna, enligt ägarparet Adam och Petra. Adam har en bakgrund som kock och Petra står för ölkunskapen, vilket förstås visade sig vara en perfekt kombo för att kunna förverkliga den gemensamma drömmen om en egen restaurang. Någon av dem (eller båda?) verkar också ha ett intresse för finurlig inredning, för Amarillo är inrett med en hel del återbruk, glasburkslampor, tidningstapeter och gamla plåtaskar som vägginstallation. Och kärlek och omtanke förstås!

Vi valde fyra rätter för två personer vid vårt senaste besök. Smårätterna var superba och vällagade, den enda besvikelsen var att vi helt ärligt inte orkade äta fler rätter, men vi vill definitivt kompensera magen för denna klenhet och planerar fler besök till Amarillo så klart! Sommartid kan man dessutom sitta på den härliga uteserveringen, som ligger på bakgården vid den turistfyllda Södra kyrkogatan.

Amarillo Visby är öppet året runt och här arrangeras en del medlemsklubbar och events med ölfokus under lågsäsong.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Amarillo – Gotlandstips.se Amarillo – Gotlandstips.se Amarillo – Gotlandstips.se Amarillo – Gotlandstips.se Amarillo – Gotlandstips.se Amarillo – Gotlandstips.se Amarillo – Gotlandstips.se

 

(Visited 3 518 time, 1 visit today)