Ända sedan början på 1990-talet har det käkats färsk fisk på i solen på Bakfickans uteservering med utsikt över Stora torget och St:a Karins ruin. Vi kan inte säga att det finns någon som helst anledning att bryta det mönstret. Stället har hållit stilen i många, många år nu, så om du vill äta riktigt gott i mysig lokal eller på uteserveringen tycker vi absolut att du ska gå hit.

Vi gillar den klassiska strömmingen med potatismos och kajpsmör som serveras med lingon i. Men även sillröran på gotlandslimpa som hittas bland förrätterna blir en läcker och lätt lunch. Mycket är närproducerat och ekologiskt dessutom – stort plus i kanten för det!

Lokalen är charmig, mycket tack vare att inredningen inte tänkts ut i förväg utan fått växa fram med åren. Detaljer har tillkommit allt eftersom och numera är det oerhört trivsamt här. Det brukade ligga ett gammalt charkuteri i lokalen och även om ryggbiffarna bytts ut mot räkor så finns butikskänslan kvar – man kan fortfarande köpa med råvaror hem i stället för att käka på plats. Har man tur kan man till och med få några smarriga matlagningsknep med sig hem på köpet av Gustaf, Christoffer eller Malin!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Bakfickan i Visby – Gotlandstips.se Bakfickan i Visby – Gotlandstips.se Bakfickan i Visby – Gotlandstips.se Bakfickan i Visby – Gotlandstips.se Bakfickan i Visby – Gotlandstips.se Bakfickan i Visby – Gotlandstips.se Bakfickan i Visby – Gotlandstips.se
(Visited 1 955 time, 1 visit today)