Efter 16 år som kaféägare inne i Visby tillsammans med mamma Birgitta längtade Maria Hultberg ut på den gotländska landsbygden. Maria och Birgitta sålde kaféet och Maria tänkte vara ledig ett helt år innan hon satte nya planer i verket. Men ödet kom emellan – plötsligt var det gamla baptistkapellet från 1894 i Tofta till salu, det som hon drömt om ända sedan hon såg det första gången! Maria slog till och sommaren 2011 öppnade Berså butik & café portarna. Numera är Berså ett av Toftas (och hela Gotlands) verkliga smultronställen (och Birgitta är fortfarande med på ett hörn).

Här fikar vi gärna mumsigt hembakt eller njuter av en lass, antingen inne i den mysiga kafédelen med udda loppiskoppar och kärleksfullt slitna pinnstolar eller ute i den soliga bersån förstås. Ute finns gungor och en sandlåda för barn med spring i benen att roa sig med (men tänk på att väg 140 går precis utanför, så håll lite uppsikt över äventyrare).

I kapellsalen driver Maria inredningsbutik, med vackert marockanskt porslin, tvålar, smycken, blommor och textilier – allt välmatchat och noga utvalt. Bland varumärkena hittar vi Syster P, Lidby Living, Yard etc, samt Tine K och Lite kalabalik. Vi köper dessutom alltid en påse ljuvliga Pärlankolor vid det årliga besöket.

I höst och vinter ser vi alltid fram emot mysfika hos Maria när större delen av ön bommar igen, för Berså har öppet året om (med varierade öppettider dock)! Vi har dessutom hört ryktas att det går att abonnera Berså för bröllop också – värt att lägga på minnet kanske?

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Det gamla baptistkapellet. Kapellsalen är butik, full med fina ting. Maria Hultberg själv står bakom disken. Presentshopping till dig eller andra. Vackert porslin i massor. Mysiga kafédelen. Soligt i bersån hos Berså butik & café.
(Visited 10 756 time, 1 visit today)