Visbys soligaste uteservering och det bästa barhänget i sommarnatten hittar du på Stora torget. Här ligger nämligen restaurangen, vinbaren och butiken Bolaget. Med lokaler och uteservering som vetter ut mot knytpunkten på torget och klubbarna mittemot har man mist sagt ett bra spanläge här.

Menyn är franskinspirerad, men den gotländska närvaron och råvarorna har en självklar plats på tallriken. Detta är ett lite lyxigare middagsalternativ, men åh så gott! Den urtrevliga personalen har full koll på innehåll i maten och de bästa dryckesalternativen till alla rätter. På Bolaget sitter du länge och väl, möjligtvis förflyttar du dig till loungedelen i bakre delen av lokalen eller till uteserveringen för kaffe och avec. Den trevliga familjära och varma atmosfären ger en underbar känsla av fransk kvartersrestaurang.

Här finns också en vinbar, vägg i vägg med Bolaget, som serverar ostron, osttallrikar och kallskuret från charken med ett stort sortiment av viner och champagner. Den inbjudande vackra lokalen och temakvällar lockar till såväl företagsevents och större sällskap som tjejgänget!

Vi blev förtjusta i Bolagets fina glas och bestick och längst inne i lokalerna har en av ägarna, Eva Toivonen, faktiskt en butik dagtid som säljer bland annat Bolagets bruksvaror. Säger du till kan du naturligtvis få kvällsshoppa!  I den lilla butiken kan du förutom franskinspirerade designartiklar även handla mattor, sjalar, kuddar och smycken från Indien. (Överskottet på det indiska sortimentet går oavkortat till ett flickhem i Jodphur, i norra Rajasthan.)

Bolaget har blivit en självklar klassiker hos många Visbybor sedan restaurangen övertog Systembolagets lokaler 2006 (de sista bokstäverna från skylten på fasaden blev förstås namnet på stället!) och hemvändarna möts upp här för att träffa vänner och visa upp sig på uteserveringen. Restaurangen är året runt öppet vilket också kan förklara populariteten hos öborna.

 

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Bolaget – Gotlandstips.se Bolaget – Gotlandstips.se Bolaget – Gotlandstips.se Bolaget – Gotlandstips.se Bolaget – Gotlandstips.se Bolaget – Gotlandstips.se Bolaget – Gotlandstips.se
(Visited 3 054 time, 1 visit today)