Café Smultronstället ligger i anslutning till Bergmancenter på Fårö, vilket förklarar det filmhistoriska och väldigt fina namnet. Sedan ett par år tillbaka drivs kaféet i ny regi och har fått en rejäl makeover inomhus med loppisfyndade trämöbler och färgstarka sammetsdraperier. Uteserveringen har förstås samma härliga utsikt över havet och den karga kusten som tidigare, men med fler sittplatser. Det finns stora ytor för barn med spring i benen att utnyttja, en gungbräde och en spännande labyrint att springa i.

Inomhus går det också att sitta, och förutom fikabröd, espressokaffe och en milkshake med smultronsmak (förstås!) så serveras ett par varma lunchrätter t.ex. denna dag sparrislasagne och laxpudding, ett par salladsalternativ och ett par matigare mackor. Ambitionen är att hämta så mycket råvaror som möjligt från ön, enkla rätter men med en tvist i val av råvarorna. Här finns också glass att köpa om man hellre vill ha det. Perfekt stopp för stora sällskap med olika behov och viljor!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Café Smultronstället – Gotlandstips.se Café Smultronstället – Gotlandstips.se Café Smultronstället – Gotlandstips.se Café Smultronstället – Gotlandstips.se Café Smultronstället – Gotlandstips.se Café Smultronstället – Gotlandstips.se Café Smultronstället – Gotlandstips.se