Granne med Stenkyrka kyrka hittar du en spännande nykomling av raden crêperier här på Gotland. “Ett litet creperie” drivs av paret Joakim och Charlotte. Familjen lämnade Stockholm för mindre än ett år sedan efter en försenat bostadsbyte och förlängd semester för att göra en lång historia kort.

Det lilla creperiet ligger i anslutning till en lada på en ”vanlig” gård i Stenkyrka. För att komma in till serveringen efter du parkerat bilen kliver du in igenom den charmiga inredda ladan för att komma in på bakgården. Uteservering känns som en liten oas då den omges av kyrkan, ladan, hagar och lummiga träd. Mitt i oasen står den där, den mintgröna Citroën-bussen som levererar goda crêpes och galetter.

Redan från första dagen sen de öppnade har de haft fullt med gäster, en glädjande överraskning men inget ägarna hade räknat med, så vi har förståelse för att alla rutiner inte riktigt satt sig än och att det kan ta lite tid. Men självklart väl värt väntan och crêpsen är gjorda med kärlek! Kommer du förbi med ett hungrigt sällskap ska ni inte heller missa deras underbara efterrättscrêpes.

Har ni med er barn finns även en barnmeny med efterrättscrêpes och glass. Medan ni väntar i solen kan ni tillsammans med barnen fördriva tiden med de spel och leksaker som finns att låna på plats och regnar det smiter ni bara in i ladan och myser. 

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5

Ett litet creperie på Gotlandstips Ett litet creperie på gotlandstips

   

(Visited 6 175 time, 1 visit today)