Ute bland bondgårdar och sommarhus och strax före golfbanan i När (från När kyrka sett) har Ann-Charlotte Larsson flyttat tillbaka till sin uppväxtort och öppnat ett chokladeri, Gotlandsgårdens konfektyr, på en gotlandsgård. En ungdomsdröm som gick i uppfyllelse!

Ann-Charlotte tillverkar cirka 30 olika sorters praliner från grunden och alla finns att köpa i en liten butik på gården. Många av formerna (lamm, igelkottar) och smakerna (saffran, salmbär) har Gotlandsanknytning, det gillar vi! Att många av smakerna är hämtade från Ann-Charlottes egen trädgård eller naturen kring gården är ett annat plus. Det finns också enklare kaffeservering och glass och en lite handelsbod med lokalproducerade godsaker som t.ex. marmelad, honung, must och dagsfärskt bröd. 

En av oss är chokladfantast och har tagit provsmakningen på stort allvar – åtminstone tolv smaker har vi hunnit med och fler lär det bli … Favoriterna så här långt är Art of heat (mörk och ljus choklad med mint och myntatryffel) och Stenkyrkeäpple (ljus choklad med äppeltryffel och kanel). Chokladaskarna är totalt underbara att skämma bort sig själv (eller andra, om man känner sig generös) med! Och värt att tillägga för alla allergier; pralinerna är helt nötfria!

Hittar du inte hit kan du också köpa Gotlandsgårdens praliner på bland annat Kränku i Visby eller på Prima gård i Bunge.

 

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Gotlandsgårdens konfektyr – Gotlandstips.se Gotlandsgårdens konfektyr – Gotlandstips.se Gotlandsgårdens konfektyr – Gotlandstips.se Gotlandsgårdens konfektyr – Gotlandstips.se Gotlandsgårdens konfektyr – Gotlandstips.se Gotlandsgårdens konfektyr – Gotlandstips.se Gotlandsgårdens konfektyr – Gotlandstips.se
(Visited 1 657 time, 1 visit today)