Om du har planer på att köpa lammskinn under din gotlandsresa så är det förmodligen till Graute gård du ska åka. Makarna Kjell och Jenny har drivit 1600-talsgården Graute sedan 1995 och för ett par år sen började priserna trilla in – numera är gården berömd för sina fantastiska lammskinn som vunnit flera klasser på Skinnmässan.

Men lammskinnen är långt ifrån enda anledningen att besöka Graute gård. Detta charmiga ställe är väl värt ett besök bara för de fina omgivningarna, det lilla kaféet och gårdens alla djur – här finns förutom lamm och lammungar bland annat höns, kaniner och katter att titta på. Vi hade turen med oss förra sommaren och möttes av en gårdsplan full av kattungar att kela med, sämre sommarnöje kan man ha! På Graute är du välkommen att strosa omkring i hagarna och i trädgården finns en gungställning för barnen.

Här finns förstås också en gårdsbutik där du kan köpa de berömda lammskinnen och andra lammskinnsprodukter som armband, kuddar, vantar och väskor. Ett litet kafé erbjuder enklare fika att avnjuta inomhus eller ute på den soliga altanen (se upp för smultjuvar i form av kattungar och höns …).

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Graute gård – Gotlandstips.se Graute gård – Gotlandstips.se Graute gård – Gotlandstips.se Graute gård – Gotlandstips.se Graute gård – Gotlandstips.se Graute gård – Gotlandstips.se Graute gård – Gotlandstips.se

 

 

 

(Visited 3 727 time, 2 visit today)