Mitt på Hästgatan, med alla tänkbara bekvämligheter runt knuten, ligger Hotel Repet bakom en välskött, racinggrön dörr. Här har författaren Jonas Jonasson och hans team skapat ett litet, ombonat och stilsäkert hotell där knappt något lämnats åt slumpen. På rummen finns minikök så välkittade att man nästan blir sugen att strunta i Visbys härliga restaurangutbud för att stanna hemma och laga mat istället. Böcker,, hårtork, vattenkokare, kaffemaskin, wifi, tv och inte minst gott om plats är också gemensamt för rummen, som går i vitt, grått och svart med repdetaljer som röd (nej, gråbrun) tråd. Vi bodde i nr 5 som är en minilägenhet med separat sovrum och vardagsrum med bäddsoffa – perfekt för en småbarnsfamilj som behöver hålla sig på rummet efter middagen då barnen somnat. Med Jessens saluhall och Wisby Ost ett stenkast från hotellet finns det dessutom alla möjligheter att köpa med sig fredagsmyset hem till hotellrummet!

Sängarna är fluffigt mjuka, tvålen är miljömärkt och allt är superrent, fräscht och väl omhändertaget. I en ”kiosk”-hink finns godis att köpa och i kylen finns kalla drycker. Allt detta gör att vandrarhemsfeelingen man får när man inte möts av en receptionist, utan får plocka ut sin egen nyckel ur en låst box, snabbt byts mot en känsla av skandinaviskt hotell korsat med ”lånad-lägenhet-av-stilsäker-kompis”. För ja, det känns faktiskt som att vi fått låna någons privata lägenhet!  Därför har vi heller inget emot att lyda uppmaningen att diska efter oss (städning ingår däremot, och dessutom får man behålla disktrasan med sockennamn som en souvenir). Hotellet har ingen restaurang och därför ingår inte heller frukost, men antingen köper du med dig frukost till rummet och lagar till den i det lilla, välutrustade köket eller så beger du dig ut bland kullerstensgränderna på jakt efter lyxfrukost – du befinner dig trots allt mitt i Visbys kärna och det råder ingen brist på härliga alternativ.

Jonas Jonassons relation till Gotland startade under ett besök 2010 och numera både bor, arbetar och driver författaren alltså hotell här på ön. Vi övernattar gärna på Hotel Repet fler gånger och kan varmt rekommendera det till dig som vill ha möjlighet att utforska världsarvsstaden på nära håll.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Hotel Repet – Gotlandstips Hotel Repet – Gotlandstips Hotel Repet – Gotlandstips Hotel Repet – Gotlandstips Hotel Repet – Gotlandstips Hotel Repet – Gotlandstips Hotel Repet – Gotlandstips
(Visited 1 206 time, 1 visit today)