Kutens bensin

Område

Missa inte heller

Dela med dig av tipset

Kutens bensin

Kutens bensin är ett udda ställe, en gård i ett slags nostalgisk 1950-talsanda mitt på Fårö som växt fram som ägaren Thomas Lindholms kärleksförklaring till Elvis, James Dean och … mamma. På området finns en salig mix av mer eller mindre vilda idéer som en bilkyrkogård och i den nedlagda macken finns en prylbod och en klubb med bar och scen. Gårdsplanen pryds av väg- och neonskyltar, kromade bildelar och till och med en gammal kiosk fraktad från Ronehamn!

Hela sommaren arrangeras det spelningar här, både planerade och spontana, och sen starten har bland andra Jack Baymoore & the Bandits, Billy Lee Riley, Bro-Elvis, Carola, Huelyn Duval och Pugh Rogefeldt spelat här.

På gården ligger även Crêperie Tati och tvärs över vägen ligger Laterna magica, en Ingmar Bergman-godkänd bokhandel och prylbod instuvad i Gotlands äldsta butikslokal. Och på den gamla 1800-talsgården bredvid ligger Slow train, ett märkligt, härligt och originellt bed & breakfast där de tidigare ägarna – Anton och Astrid – har fått inspirera inredningen som i stort sett återskapats bit för bit med kitschiga loppisfynd. Rummen är i olika stilar och prisklasser och hela huset har känslan av att tiden stannat. Hittar du ingen skylt har du kommit rätt, det här är ett småhemligt ställe som man så att säga förtjänar att bo på genom att ha koll på det – du hittar knappast annonser för Slow train någonstans.

Allt som allt är Kuten/Tati/Laterna magica/Slow train ett livsverk värt att beskådas, om inte annat för att det saknar motstycke på ön. Och kanske i världen.

Kutens bensin

Broskogs
624 66 Fårö
(Vägbeskrivning: På höger sida, sju minuter på väg 148 från Fårö-färjan.)

GPS-koordinater
Latitud: 57.934102 eller 57° 56′ 2.7672″ N
Longitud: 19.162989 eller 19° 9′ 46.7604″ E

Tel 0498–22 68 18, 0702–038924
Hemsida www.kuten.se

Öppettider
Öppet dagligen till den 20 augusti, därefter helgöppet till den 30 september.
Crêperi/kafé: Ö
ppet kl 10.00–22.00.
Baren: Ö
ppen till kl 02.00.

Mysiga kvällar på Kuten.

Mysiga kvällar på Kuten.

Räkna med spelningar hela sommaren.

Räkna med spelningar hela sommaren.

Vintagefynd som prydnader.

Vintagefynd som prydnader.

Cool miljö kring Kuten.

Cool miljö kring Kuten.

Bilkyrkogård i trädgården.

Bilkyrkogård i trädgården.

Mysiga kvällar på Kuten.Räkna med spelningar hela sommaren.Vintagefynd som prydnader.Cool miljö kring Kuten.Bilkyrkogård i trädgården.


Visa större karta