Ljugarn strand är en riktig sommarortsklassiker. Vid sekelskiftet var Ljugarn en kurort för välbärgat folk. De stora husen i samhället skvallrar om denna tid, och de nybyggda designhusen och andelshusen avslöjar att ett liknande klientel fortfarande söker sig hit. Men visst finns naturligtvis alla typer av boenden här numera, precis som på resten av ön. Idag hittar vi pensionat, vandrarhem, privatuthyrning och så vidare i Ljugarn.

Vi gillar verkligen strandlivet här och bekvämligheterna omkring. Sanden är inte den mjukaste på ön men badet är extra kul för större barn och vuxna eftersom det inte är så långgrunt som på många andra gotländska stränder. Här kan det vara bra vågor vissa dagar och på vissa ställen är det stenbotten (runda fina stenar då förstås). Stranden är lagom bred, men vindskydd är det bara att glömma om du inte går ända bort till raukarna, Folhammar, norr om stranden.

Ljugarns strandcafé och restaurang säljer och serverar glass, fika, mat från enklare lunch till fin middag och har alkoholtillstånd. De har också minigolfbana och utlån av volleyboll till planen mellan huset och stranden. Här kan du alltså hänga från förmiddag till sena kvällen och äta riktigt gott.

Vill du ha snabbare men enklare mat finns Bruna dörren ovanför stranden åt andra hållet. Pizza, pasta, husman och barnanpassade portioner, här kan du också sitta på uteserveringen eller bara smita förbi för en glass och ett toalettbesök. Konsum ligger på promenadavstånd liksom fler matställen och fik. Bada till sena eftermiddagen och handla med dig mat och nybakt bröd

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6

Vollybollplanen används flitigt. Ljugarn strand passar alla. Stranden mot Folhammar. Strandcaféts stengång Minigolfbana i anknytning till Strandcafét. Glass, kaffe, mat och alkoholhaltiga drycker finns här.
(Visited 10 437 time, 1 visit today)