UPPDATERING april 2020:
Gotlandstips.se uppdateras inte längre, så tipsen på sajten kan vara inaktuella. 


Glöm allt vad tjocka, tunga guideböcker heter. För när du besöker en plats, då vill du ju helst att någon redan gjort urvalet åt dig så att du bara får guldkornen, det du inte FÅR missa. Lite som om en riktigt bra vän hade tagit dig med på en rundtur till sina favoritplatser, beställt in den godaste maten och brett ut picknickfilten framför den vackraste utsikten.

Gotlandstips.se är precis det. Inte en förteckning över precis allt som finns på ön, utan ett urval av de allra bästa restaurangerna, stränderna och butikerna – våra verkliga favoriter. Det är sajten vi själva saknat när vi gjort utflykter på ön och det börjar kurra i magen, klia i shoppingfingrarna eller bli dags för ett dopp. Våra tips hittar du här på sajten och i form av en nedladdningsbar pdf (som du kan skriva ut och lägga i handskfacket eller strandväskan) som vi uppdaterar inför varje ny säsong.

Gotlandstips finns även på instagram (@gotlandstips) och facebook – där tipsar vi om nyheter, aktuella loppisar och spelningar och andra roliga saker som händer här och nu.

Vi som valt ut tipsen älskar Gotland, trots att vi egentligen inte kommer härifrån. Men vi har gift oss här, köpt sommarhus, cyklat, tältat, loppisfyndat och nattbadat. Vi tillbringar helst sommaren här, och får faktiskt lite ont i magen när det är dags att åka hem till fastlandet igen.

Gotlandstips redaktörer

emma-aspelin-gotlandstips
Emma Aspelin är göteborgska, men har tack vare sambon och gotlänningen David bytt saltstänkta klippor mot kalksten och mjuk sand. När Emma inte jobbar som konceptutvecklare så hänger hon gärna på en södervänd strand eller drar på loppisrundor med familjen runt om på ön

.

mariasoxbo-2014-gotlandstips

Maria Soxbo är född i Sundsvall, men när hon skulle gifta sig med sin smålänning Stefan så lockade hon över släkten till Muramaris på Gotland. Numera har hon ett sommarhus på ön där hon loggar ut från frilanslivet som skribent och njuter av lugnet (tills de femåriga tvillingarna springer för långt bort).

 

Detta är Gotlandstips

Vanliga frågor

Hur väljer ni ut tipsen?

Alla guldkorn och smultronställen som presenteras på Gotlandstips.se är våra personliga favoriter (varav vi har upptäckt några tack vare mail från våra läsare). Några är ställen vi själva är stammisar på sedan många år, andra upptäckte vi så sent som förra sommaren. Gemensamt för alla ställen vi tipsar om är att vi tycker att de har något extra, något som gör att vi vill rekommendera dem till våra vänner, bekanta – och alla Gotlandstips besökare.

Varför skriver ni inte om mitt favoritställe?

Vi är otroligt glada över alla mail vi får, med förslag på både nyöppnade ställen och välkända klassiker. Däremot är det inte säkert att alla ställen vi testar blir ett tips på sajten, helt enkelt för att Gotlandstips inte ska tipsa om allt som finns på ön (det gör andra sajter redan), utan enbart om de ställen vi tycker har något extra.

Vi är väldigt noga med att besöka och testa alla ställen vi skriver om personligen, och därför uppdateras sajten årligen inför varje ny högsäsong. Det innebär att en nyöppnad restaurang inte kan hamna på Gotlandstips första sommaren eftersom vi själva måste hinna besöka det – och gärna mer än en gång.

Däremot vill vi bidra till att nya ställen får en bra start, så därför tipsar vi gärna om dem på vår facebooksida (oavsett om vi hunnit dit än). Även på instagram uppdaterar vi allt eftersom vi testar nya ställen och gamla favoriter, samt tipsar om eventuella tillfälliga popup-butiker, loppisar, marknader och annat som är värt ett besök oavsett om de kan bli permanenta gotlandstips eller ej.

Kan vilket företag som helst få synas på Gotlandstips?

Nej. Vi värnar om vår trovärdighet, och därför går det inte att köpa sig en plats bland våra tips i guiden. Däremot är alla välkomna att maila oss och berätta mer om sin verksamhet. De förslag vi får som verkar lovande besöker vi personligen när vi får tillfälle, för att se om det kan bli ett framtida Gotlandstips.

Jag behöver en specialskriven gotlandsguide. Kan ni hjälpa mig med det?

Absolut! Vi har arbetat med tidningar och media i femton år och är vana att producera reportage och guider till olika typer av sammanhang. Vi kan skräddarsy en guide för såväl privatpersoner och tidningar som företag och organisationer, kontakta oss på maria@mariasoxbo.se med era önskemål så löser vi det.

Jag har en idé på hur Gotlandstips kan bli bättre! Är ni intresserade?

Självklart! Hör av dig till maria@mariasoxbo.se.
(Visited 2 422 time, 1 visit today)