Det finns två Stränder med stort S på Gotland och Sudersand på Fårö är den ena (ja, du gissade rätt – Tofta är den andra). Sudersandstranden är en halvmil lång och jättebred. Den finkorniga sanden kan vi bara beskriva som vispgräddelik, men med lite färre kalorier.

Soliga dagar (under högsäsong) är det görmycket folk här OCH ett konstant lämmeltåg på väg, så färjekön kan blir timslång. Har vi väl överlevt den pärsen så är faran över, stranden är ju som sagt maffigt stor. Man får finna sig i att ligga sida vid sida med solbadande främlingar och flytta ut strandlekarna i vattnet, men så länge det är okej så är Sundersand en fullträff.

Som på vilken annan internationell megabadstrand som helst finns här kaféer, restauranger, barer, uthyrning av trampbåtar och solstolar och så vidare. Strax ovanför stranden finns dessutom stugby, camping, tennisbanor och minigolf. Stranden är släkefri och oändligt barnvänlig, så vi kan utan problem lova att den här stranden har nåt för alla människor utom en personlighetstyp – de som söker lugnet …

 

Slide 1
Slide 2

Det är en barnlek att ha skoj i den här vispgräddelika sanden. Rivierafeeling på Sudersand.
(Visited 6 861 time, 1 visit today)