Den som vill variera havs- och kalkbrottsbaden med ett dopp i en sjö beger sig med fördel till Tingstäde träsk, Gotlands näst största insjö. Här väntar ingen vispgräddssand eller obruten horisont, men däremot varmare vatten svala sommardagar och ett väldigt barnvänligt upplägg med inramande badbrygga, liten lekplats, glasskiosk och slamtoalett. Föräldrar med mycket packning blir glada över närheten till parkeringen, här finns gunga, lite sandstrand och gräsplaner att springa på och så ligger lilla orten Tingstäde precis i närheten om man behöver proviantera lite.

Värt att veta är att du bör vara här under första halvan av dagen och tidig eftermiddag om du vill sola på stranden, sedan hamnar strandremsan i skugga av de höga träden (så gillar du inte att solbada utan sitter hellre och läser i skuggan är det alltså eftermiddagen som gäller). Vi har inte testat själva, men har hört att det kan nappa bra i sjön och det går också att köpa fiskekort här.

Tingstäde träsk är ett familjevänligt alternativ längs vägen mellan Visby och Fårösund som är en perfekt omväxling till de stora sandstränderna och de djupa kalkbrotten!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Tingstäde träsk – Gotlandstips Tingstäde träsk – Gotlandstips Tingstäde träsk – Gotlandstips Tingstäde träsk – Gotlandstips Tingstäde träsk – Gotlandstips Tingstäde träsk – Gotlandstips Tingstäde träsk – Gotlandstips
(Visited 2 209 time, 1 visit today)