Om man kör hela vägen till vägs ände i Ljugarn och parkerar i den charmiga hamnen med sina vackra fiskebodar, då väntar också en härlig belöning i form av Våffelmagasinet som familjen Wahlberg öppnade 2015.

I denna kalkstenslada från 1800-talet serveras belgiska våfflor, som blir en perfekt, lätt lunch om du satsar på matvåfflorna med till exempel skagenröra, rökt skinka och västerbottenscrème eller chèvre, honung och valnötter. Sen är det upp till dig om du kan motstå att avrunda med en dessertvåffla (vi kan det inte). Här finns nämligen både färdiga efterrätter med till exempel salmbärssylt och honung/saffran-glass, och en hel meny att komponera ihop din egen våffla med frukt, bär, strössel, såser, glass, grädde och godis. Varje dag finns också en ny ”dagens våffla” med fantasifullt namn (eller vad sägs om ”Ingen kommer undan”!) att välja på.

Mycket är ekologiskt, engångstallrikarna och besticken är återvinningsbara och vi måste dela ut en extra guldstjärna för att det också finns gluten- och laktosfria våfflor!

Anländer du för mätt för en våffla finns även en glassbar med Guteglass, kaffe och kalla drycker, ett litet sortiment av lokal honung och vinäger och takeawaymuggar. Det finns bord både inne och ute att välja på, på väggarna hänger lokal konst som även är till salu och det finns en liten legohörna för barnen.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Våffelmagasinet – Gotlandstips.se Våffelmagasinet – Gotlandstips.se Våffelmagasinet – Gotlandstips.se Våffelmagasinet – Gotlandstips.se Våffelmagasinet – Gotlandstips.se Våffelmagasinet – Gotlandstips.se Våffelmagasinet – Gotlandstips.se
(Visited 1 920 time, 1 visit today)