Bli inte avskräckt av den kulturtantsstämpeln Vamlingbolaget dras med. Ta istället chansen att bli en ambassadör för de grafiskt mönstrade trikåkläderna i samma anda som Mah-Jong, Marimekko och 10-gruppen – en klädtradition som skapades under 1970-talet. Vamlingbolagets grafiska svart/vita tryck på mjuka följsamma tyger är nämligen helt rätt i tiden.

Grundaren Kristina Torsson startade märket under tidigt 1980-tal i ett före detta mejeriet i Vamlingbo. Här finns fortfarande hennes privata bostad och ateljén där hon jobbar tillsammans med ett team på sex till åtta personer. Parkerar du framför den fina huvudbyggnaden kan du till och med kika in genom fönstret och se arbetet i full gång. För det är något visst med att köpa saker man nästan sett tillverkats, eller hur?

Butiken, i det gamla sädesmagasinet tvärs över gården, är inte så stor och kläderna hänger väldigt tätt. Det är faktiskt lite synd för det är inte helt lätt att se hur fina många av plaggen är. Med risk för att få mönsteröverslag tycker vi därför att du ska ta med dig några plagg in i provrummet och pröva dem ihop med ett enfärgat plagg (läs: svart). Vamlingbolaget har nästan alla klädmodeller i både klassiska och säsongens mönster, vilket betyder att om du hittar en plagg- eller mönsterfavorit så finns det många varianter att välja på. Barnkollektionen är också väldigt populär på grund av de underbart mjuka kvaliteterna och vågade färgerna.

Tar du dig inte ner till södraste delarna av Gotland finns ett urval av kläder på Gotländsk Konst och Form i Visby. Stockholm har också fått en egen butik på Åsögatan, men vi gillar att handla originalen på sin ursprungsplats. Vi  utökar sommargarderoben med deras riviga tajts i mönstret Tiger!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4

Vamlingbolaget – Gotlandstips.se Vamlingbolaget – Gotlandstips.se Vamlingbolaget – Gotlandstips.se Vamlingbolaget – Gotlandstips.se

(Visited 4 154 time, 1 visit today)