När modemagasinen åker till Gotland för att plåta stormigt höstmode så är det nästan mer regel än undantag att åtminstone några bilder tas på den karga halvön Furillen. Här finns nämligen det mesta i naturväg – skog, hav, raukar, klippor och inte minst ett närmast månlikt landskap runt stilsäkra Fabriken Furillen som huserar i just en gammal kalkstensfabrik. Grundaren (och fotografen) Johan Hellström och hans familj har återvänt och Furillen är alltså från och med i år tillbaka i sin ursprungliga regi.

Här kan man bo på designhotell (det finns 18 olika rum, alla i industriell, nordisk stil) och förmodligen får du ut allra mest av Fabriken Furillen om du både bor och äter här, då ägarna har en uttalad målsättning att ge sina hotellgäster en helhetsupplevelse. Restaurangen (som i sommar drivs av den fantastiska kocken Filip Fastén) kommer dagligen att servera en 3-rätters meny. Det kommer finnas 40 platser som hotellets gäster har förtur till, MEN det kommer även att finnas några drop-in platser varje kväll. Har du inte möjlighet till att vara flexibel, för ett eventuellt middagsbord eller att bo på hotellet, är själva Furillen i sig är absolut värt ett besök!

Gör du en dagsutflykt hit är det dock matsäck som gäller eftersom Fabriken Furillen inte serverar lunch, men vi kan också tipsa om Lergrav fisk & café som serverar enkla, goda fiskrätter om picknickkorgen blev kvar hemma.

Och vad du än gör – glöm inte kameran!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Furillen – Gotlandstips Furillen – Gotlandstips Furillen – Gotlandstips Furillen – Gotlandstips Furillen – Gotlandstips Furillen – Gotlandstips Furillen – Gotlandstips
(Visited 22 290 time, 1 visit today)