Körsbärsgården är granne med Hoburgsgubben, nästan allra längst ner på sydspetsen av ön, och utsikten är förstås inte att leka med. Vi fattar absolut varför arkitekten Jon Jonsson, författaren och före detta länsantikvarien Marita och dottern Helga valde att satsa just här och idag har Körsbärsgården både trädgård, konsthall, restaurang/fik, butik och skulpturpark.

Vi älskar konsthallen, det är så vacker arkitektur och fantastiskt ljus här och lugnet är så påtagligt att axlarna trillar ner flera centimeter. Och så är det konsten förstås, under sommarhalvåret är det både kända och okända konstnärer som ställer ut.

Trädgården är en egen historia, den grundades på 1940-talet av Signe Enström och är idag ungefär 4000 kvadratmeter stor och indelad i kryddträdgård, perennträdgård, rosarium, grönsaks- och fruktträdgård, park och en liten hed.

När vi tittat oss trötta på blommor och konstverk brukar vi ta en lunch i restaurangen. Det finns en härligt varierad meny med mat av lokala råvaror som möjligt och det går att sitta i trädgården om man så vill. På senare år har Körsbärsgården satsat mer på aktiviteter för barn i form av målarverksamhet och det finns också grisar att titta på. Det finns en butik med inredningsdetaljer, textil, lokal mat och hantverk och här hittar vi bra presenter vid varje besök!

Körsbärsgården är också ett perfekt stopp under en söderrunda till Hoburgen och Holmhällar, eftersom det ligger mittemellan de två.
(Vägbeskrivning: Kör landsvägen mot Hoburgen. Körsbärsgården ligger på vänster sida cirka 800 meter efter Sundre Kyrka. Om du kommer från Hoburgen ligger Körsbärsgården på höger sida efter bara några minuters körning.)

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Avnjut en lunch eller fika i trädgården. Körsbärsgården i Burgsvik – Gotlandstips.se Körsbärsgården i Burgsvik – Gotlandstips.se Körsbärsgården i Burgsvik – Gotlandstips.se Körsbärsgården i Burgsvik – Gotlandstips.se Körsbärsgården i Burgsvik – Gotlandstips.se Körsbärsgården i Burgsvik – Gotlandstips.se
(Visited 7 242 time, 1 visit today)