Vi gillar utflyktsmål med möjligheter – att både äta, shoppa och käka ögongodis i form fina miljöer är till exempel en perfekt mix i våra ögon. Och se där, bara ett stenkast med bil söder om Visby ligger Leva kungslador, direkt vid väg 140. Här tillbringar vi lätt flera timmar med att äta oss mätta på Leva kök och bageri, utforska (och drömma om att bygga egna hus från) Leva husfabrik, kika in i den fina gårdbutiken och botanisera i Husfabrikens egna inredningsbutik med beslag, krokar, textil, lampor och möbler.

Miljön är superinspirerande med de välskötta stenladorna, äppellunden från 1600-talet och det frodiga växthuset och om livskvalitet går att köpa för pengar så finns här fina shoppingmöjligheter i form av gröna växter, nybakat bröd och ekologiska. Det är liksom tanken bakom Leva kungslador också, att puffa oss i tankarna mot ett schysstare liv baserat på närodlat mat, snygga och prisvärda hus och miljötänk i varje liten detalj.

Leva kök & bageri har ofta öppet även när mycket annat är stängt, vilket ger plus i kanten. Det mesta är närodlat, ölen är ekologisk, brödet är bakat på plats och den välfyllda buffén är strösslad med blommor från den egna trädgården. Det har väl hänt att vi råkat köpa med oss lite smarrigt bröd eller några bakverk hem också. Det kan, tack vare närheten till Visby, vara riktigt mycket folk i restaurangen, men det finns å andra sidan gott om plats både inom- och utomhus så chansen är stor att du ändå får plats även om parkeringen skvallrar om trängsel. Däremot är antalet barnstolar väldigt begränsat, så kommer du med väldigt små treäpplare mitt i rusningen riskerar du att få improvisera lite – det har hänt oss både en och två gånger.

I Leva kungslador anordnas också en hel del mysiga spelningar, det finns möjlighet att hyra lokaler för bröllop och fester och oavsett om man blir inspirerad att börja leva på ett annat sätt eller ej så får livskvaliteten sig en boost bara av att strosa runt här en ledig dag eller ta med ungarna att leka och mysa på den stora gården. Dubbelplus för att finns en leklund för barn och familjer, hängmattor och gott om plats för spring i benen efter fika!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Leva kungslador utanför Visby på Gotland – Gotlandstips.se Leva kungslador utanför Visby på Gotland – Gotlandstips.se Leva kungslador utanför Visby på Gotland – Gotlandstips.se Leva kungslador utanför Visby på Gotland – Gotlandstips.se Leva kungslador utanför Visby på Gotland – Gotlandstips.se Leva kungslador utanför Visby på Gotland – Gotlandstips.se Leva kungslador utanför Visby på Gotland – Gotlandstips.se
(Visited 12 046 time, 1 visit today)