På Lilla Bjers ägor finns en kokgrop som dateras till bronsåldern, så att paret Hoas förr eller senare skulle starta restaurang var ingen högoddsare. På Lilla Bjers ägor odlas idag över 200 olika grödor, alla ekologiskt, här så köksmästaren Jonathan Kasche, har rätt härliga råvaror att jobba med i sitt kök. Vi har ätit minnesvärda luncher här sedan 2012. Men i år hoppas vi få avnjuta även middagsmenyn och ett glas ekologiskt vin i det ljuvliga ombonade glasklädda huset. Numera är Lilla Bers gårdkrog inte en hemlig pärla utan ett prisbelönt guldkorn känt för sin hållbara gastronomi.

Sedan tidigare finns också gårdsbutiken, fylld med färska grönsaker, egen honung, kryddor och annat gott och handgjort – allt ekologiskt förstås. Du är också välkommen att kika in i det växthuseen och se var maten på bordet odlas. Med perfekt läge bara sju kilometer söder om Visby är det här ett ställe du inte bör missa om du som vi går igång på härodlade KRAV-certifierade råvaror.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7