Eftersom närmare två miljoner brukar kolla på Så mycket bättre varje vecka så behöver väl egentligen inte pensionat Grå gåsen någon närmare presentation, men vi kan faktiskt inte låta bli att tipsa om det ändå. Pensionat Grå gåsen (med restaurangen Gåsens lada) ligger i vänliga lilla Burgsvik på södra Gotlands västra kust och här finns en långgrund badstrand, en hamn, några butiker och ett par matställen. Själva Grå gåsen består förutom restaurangladan och den vitkalkade patriciervillan från 1850-talet även en pub i ytterligare en lada och ett annex med pool. Vi gillar att det här faktiskt är ett ställe som passar alla – barnfamiljer, unga par och inte minst skönsjungande kändisar. Under lågsäsong är det också öppet, men då är det mest konferenser och privata tillställningar här.

Totalt finns det åtta rum att hyra i huvudbyggnaden, och det är inga trista standardrum utan de är både generösa och fräscha med synliga bjälkar och jugenddetaljer blandat med moderna möbler. Biblioteket, matsalen och sällskapsrummet plussar på den mysiga hemkänslan och ägarna, värdparet Maria och Håkan Ahlsten, är skönt öppna och gulliga mot alla gäster. Dessutom finns det fyra rum i annexet, lyxigt placerade framför poolen. Alla rum är dubbelrum med plats för extrasängar eller barnresesängar och har egen dusch, toalett och balkonger. Man kan välja på logi med frukost eller att bo med helpension.

Vi är också lite extra förtjusta i att det finns cyklar, hjälmar och barnsitsar att låna – fråga ägaren Maria om tips på bra utflyktsmål och om du bor med helpension får du inte glömma att be om en av hennes fantastiska picknickkorgar (de ingår)!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Pensionat Grå gåsen – Gotlandstips.se Pensionat Grå gåsen – Gotlandstips.se Pensionat Grå gåsen – Gotlandstips.se Pensionat Grå gåsen – Gotlandstips.se Pensionat Grå gåsen – Gotlandstips.se Pensionat Grå gåsen – Gotlandstips.se Pensionat Grå gåsen – Gotlandstips.se
(Visited 31 241 time, 1 visit today)