Peter Andersson är en femfaldigt prisbelönt hårstylist som jobbar med reklam och mode (och har bland annat stylat kronprinsessan). Han är dessutom kreativ konsult och producent och numera kan vi också kalla honom butiksägare, eftersom han de senaste tre somrarna drivit vintagebutiken Peters arkiv vid sommarhuset i Burgsvik.

Arkivet huserar i ett garage och en lada bakom den lokala macken och Ica-butiken och vi tycker att stället påminner om något ur en film som utspelar sig i den amerikanska södern. (Estetiken är ju garanterad när någon som Peter ligger bakom det.) Garagedörrarna står öppna, en gungstol står på grusplanen framför det kalkade huset och de båda lokalerna är fyllda med utvalda prylar och möbler från golv till tak. Här betalar du lite extra för att finna allt fint på ett och samma ställe – möbler, lampor, utemöbler, kristallkronor, medicinflaskor, slagbord och tavlor för alla smaker.

Eftersom Peter oftast själv står i butiken så kan du stöta på många i modebranschen när de hälsar på. Burgsvik som ligger på Sudret kallas ibland skämtsamt för Sudermalm för att det trängs så mycket hipsters här.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Peters arkiv – Gotlandstips.se Peters arkiv – Gotlandstips.se Peters arkiv – Gotlandstips.se Peters arkiv – Gotlandstips.se Peters arkiv – Gotlandstips.se Peters arkiv – Gotlandstips.se Peters arkiv – Gotlandstips.se
(Visited 6 917 time, 1 visit today)