I en vindpinad smedja har Rute stenugnsbageri huserat sedan 2006, tack vare en 18 ton tung vedeldad stenugn som murats på plats av finska mästerarkitekten Heikki Hyytiäinen. I denna stenugn bakas sen hejdlöst gott bröd, bullar och andra godsaker som vi gärna fikar på plats i den rymliga trädgården OCH köper med oss hem så att vi slipper vara utan nästa dag.

Numera är det ägarna bakom bagerikedjan Fabrique som driver Rutes, och när sommarbageriet på Gotland stänger för säsongen låter vi oss väl smaka på olika platser i Stockholm i stället.

Men visst är det något särskilt med att åka den lilla grusvägen fram till Rutes pärla, och längs samma gata finns även en liten inredningsbutik och ibland en loppis att utforska innan vi packar bullpåsarna i bilen och rattar hem. Men har vi inte bråttom så stannar vi gärna kvar och njuter av stenugnsbageriets kvällspizza i det fantastiska växthuset!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Rute stenugnsbageri – Gotlandstips.se Rute stenugnsbageri – Gotlandstips.se Rute stenugnsbageri – Gotlandstips.se Rute stenugnsbageri – Gotlandstips.se Rute stenugnsbageri – Gotlandstips.se Rute stenugnsbageri – Gotlandstips.se Rute stenugnsbageri – Gotlandstips.se
(Visited 4 452 time, 1 visit today)