Själsö bageris magiskt goda bullar har blivit en snackis över hela ön, och kaféet i Wisby segelsällskaps gamla klubbstuga i Själsö är en storfavorit sommartid. Dessutom rullar bageriets charmiga brödbil, en gammal Citroën från 1970-talet, omkring i Visby och sprider doften av nybakt året om. Förutom smarriga bullar finns vedugnsbakat surdegsbröd, dinkelbröd och rågbröd bland annat.

Bakom bageriet står surfarkompisarna Fredrik Ekman och Claes Johansson, som tack vare att Fredrik har en bakgrund inom Gateau har gott om bagerierfarenheter att ösa ur.

Klubbstugan, som byggdes 1949 och faktiskt var ett kafé även på 1990-talet, är ljust och somrigt, och från den rymliga uteserveringen har man utsikt över havet. Den stora nyheten för i år är kvällsservering med mat och rättigheter. All mat som serveras har en brödbas eller kommer som tillbehör. Här kan man nu äta och fika gott på plats eller köpa med sig bröd och bakverk hem, men oavsett hur länge man tänkt stanna så är det värt att ta en paus på den soliga altanen eller den härliga gårdsplanen och bara se ut över havet.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Själsö bageri – Gotlandstips.se Själsö bageri – Gotlandstips.se Själsö bageri – Gotlandstips.se Själsö bageri – Gotlandstips.se Själsö bageri – Gotlandstips.se Själsö bageri – Gotlandstips.se Själsö bageri – Gotlandstips.se

 

(Visited 3 896 time, 1 visit today)