Sysne fiskbutik är en absolut semesterfavorit, men den är också välkänd och mycket omtyckt av öborna själva. Det egna rökeriet är igång sommartid, från nio på morgonen till nio på kvällen, och erbjuder flundror, lax, makrill och skaldjur för att bara nämna några av de salta godsakerna. Men här hittar du även såser (butikens egen aioli och romsås), inlagd strömming, kryddströmming och ibland potatis, bröd och grönsaker. Glass, kaffe, läsk och godis finns också till försäljning i den lilla enkla boden, perfekt för medföljande barn som kanske annars inte tycker att fiskbutiker är så roliga utflyktsmål.

Ta vägen förbi butiken på vägen från stranden, beställ och köp med till festen eller åk bara hit och sätt er vid strandbodarna nere vid hamnen  och avnjut de fantastiska rökta laxfenorna (sommarens nyupptäckt). Här sitter ni bra med utsikt över Sandviken och hela fina Östergarnsviken.

Ägarna fiskar så ofta de kan och annars köper de in fisk och skaldjur och lägger sina erfarna (och kanske till och med lite magiska) händer på dem ett par timmar tills fiskarna blir perfekt lagom rökta. Mest populära och omtalade är just laxfenorna och flundrorna, med rätta. Tack Sten och Monica att ni finns och gör sommaren lite godare.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

 

(Visited 6 989 time, 1 visit today)