Den mysiga restaurangen Köket på Stelor växte till sig förra året. En tillbyggnad mot baksidan har tillkommit för att kunna ta emot fler gäster även på de (få) regniga dagarna. Restaurangen är smakfullt inredd med en blandning av designermöbler, flirtiga loppisfynd och grovköksdetaljer. Ett stort fönster vetter in till köket så att du kan titta till din mat medan den tillagas, en härlig detalj som vi tycker bidrar till den välkomnande atmosfären på Stelor. Och den trevliga personalen blir en krydda som gör upplevelsen ännu lite härligare!

Restaurangen drivs nu av My Wrethagen och Linus Ström. My har tidigare drivit Gåsens Lada i många år och Linus är hennes sambo som driver Tapasbaren i Majorna, Gbg. De kommer att jobba mycket med gästspel från kända och okända kockar (först ut är Paul Svensson som ska grilla vego)

Uteserveringen med känslan av rum (med hjälp av olika höjdnivåer, pergola och möbler) är precis som restaurangen och hotellet personligt och individuellt inredd med värme och humor. Det är svårt att inte älska stället och omgivningen (bräkande gulliga lamm i hagen bredvid, fantastisk solnedgång över fältet nästgårds och blandad publik som är på lika gott humör som oss). Varje söndag helgrillas gotländskt lamm och en buffé med goda sallader, primörer och smakrika såser dukas upp. Allt till countrytonerna från bandet Sons of Bourbon.

Menyn är, som många bra restauranger på ön, säsongsanpassad och tillagad av närproducerade råvaror. Vi hittar alltid bra kött, fisk och vegetariska alternativ. Stelors egenproducerade must och mousserande syrénsaft är utmärkta alternativ om man ska köra iväg i natten. Ta gärna en bensträckare i den parkliknande trädgården kring hotellet efter maten!

I den stora ladan bredvid (tidigare ett grisstall) anordnas föreställningar och spelningar och det utövas yoga på loftet flera dagar i veckan. Hoppas ni kommer älska Stelor lika mycket som vi!

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Stelor Köket – Gotlandstips.se Stelor Köket – Gotlandstips.se Stelor Köket – Gotlandstips.se Stelor Köket – Gotlandstips.se Stelor Köket – Gotlandstips.se Stelor Köket– Gotlandstips.se Stelor Kitchen – Gotlandstips.se
(Visited 2 647 time, 1 visit today)